Make your own free website on Tripod.com

TERUG NAAR STARTPAGINA

             

                                                    

KRUIKEN

 

De reuzenkruiken maakt hij ook zelf.  Die zijn niet gemaakt van aardewerk.  Hij is geen pottenbakker.  Hij gebruikt een mal en een elektrisch aangedreven systeem om - op een geslaagde manier, onder andere met beton en jutedoeken - een stevige reuzenkruik te vormen.  

Dat zijn kruiken die tot tweehonderd kilo wegen.  Daarna is er nog heel wat werk om ze met een sierlijke hals en ringen af te werken, een middeleeuws uitzicht te geven...  Daar heeft hij met vallen en opstaan eigen technieken voor gevonden.  Bij het roteren van de kruik spuit hij bijvoorbeeld rijnzand op een verse verflaag.  Of hij gebruikt ijzerzaagsel, dat op den duur een roesteffect geeft.  Het geheel maakt dat de kruiken een bepaalde uitstraling hebben.  Stilaan heeft hij de technieken onder de knie.
Hij heeft op dit ogenblik ook maar n mal, dus n formaat van kruik.
Het afwerken van een kruik gaat traag: maximaal n per maand, maar dan wel een reuzenkruik.  De kleinere formaten vind je in elk tuincentrum, daar begint hij dus niet mee.  Dit zijn kruiken die je nergens anders kan vinden. 
Maar ik kan ze natuurlijk niet alleml in mijn tuin zetten, zodoende is bijna onze ganse familie voorzien van een reuzenkruik in hun tuin.

  

 

             

 

 

Terug naar startpagina